Werkafspraken HDSR

Hieronder staan werkafspraken voor de kennisbank[bewerken]

Algemeen[bewerken]

Uitgangspunt

Gebruik de:

Begrippen[bewerken]

Een begrip dat door HDSR is vastgesteld maar in Aquo een andere definitie heeft
  • Bron van = Id-1a86f56e-73a7-df8f-2075-b7732b6a8eac
  • Bijna overeenkomst = url naar het begrip op Aquo


Een begrip dat in de Omgevingswet is vastgesteld en dat anders in Aquo staat
  • Bron van = Omgevingswetbegrippen
  • Exacte overeenkomst = url naar het begrip in Omgevingswet
  • Bijna overeenkomst = url naar het begrip op Aquo


Een begrip dat in de Omgevingswet is vastgesteld en ook zo in Aquo staat
  • Bron van = Omgevingswetbegrippen
  • Exacte overeenkomst = url naar het begrip in Omgevingswet, url naar het begrip op Aquo

Op dit moment wordt nog onderaan het begrip aangegeven of een omgevingswetbegrip ook in Aquo voorkomt. Bv bij grondwater.

Lid van Aquo

Voor begrippen die in Aquo voorkomen worden alle collecties waar het volgens Aquo onderdeel van uitmaakt opgenomen. Bij de overige begrippen moet de gebruiker een keuze maken uit een of meerdere Aquo-collecties.

Is bron voor[bewerken]

Applicaties kunnen gebruik maken van begrippen die zijn opgenomen in de kennisbank. Als de beste optie is om het begrip als het ware in de kennisbank te labellen zodat het kan worden opgepakt vanuit de afnemende applicatie, kan die afnemende applicatie worden ingevuld bij "Is bron voor".

Een nieuwe afnemer maak je aan via het elementtype Afnemer. Onderaan staat een knop "Maak afnemer". Deze paginanaam van deze nieuwe afnemer is in de vorm van een Guid. Voor het gebruikersgemak is het wenselijk om tegelijkertijd een doorverwijzing te maken. Dat doe je door aan de uri de naam van de afnemer toe te voegen aan https://kennis.hdsr.nl/index.php/ Als je op enter klikt, krijg je de melding dat de pagina nog niet bestaat, maar dat je deze kan aanmaken door op het linkje te klikken. Doe dat en typ vervolgens #Doorverwijzing [[xyz]] waarbij je als xyz de Guid (die begint met Id-) invult. Vervolgens bevestig je en is de doorverwijzing aangemaakt.