Stappenplan labelen van begrippen

Versie door FunctioneelBeheerder01 (overleg | bijdragen) op 28 jul 2023 om 12:02 (Tekst vervangen - "BeheerKennisbank" door "Beheer Kennisbank")
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De Kennisbank is het centrale punt voor begrippen binnen HDSR. Andere software en werkprocessen maken gebruik van gegevens uit de Kennisbank. Hiermee wordt eenduidigheid van begrippen geborgd en voorkomen dat gegevens dubbel worden opgeslagen. HDSR hanteert het principe; enkelvoudige opslag, meermalig gebruik.

Via labels[bewerken]

Door begrippen als het ware te voorzien van een label kan de externe software bepalen welke begrippen matchen en vervolgens de benodigde gegevens via een api uitlezen. HDSR houdt daarmee grip op de te leggen relaties. Een andere mogelijkheid is dat van gelabelde begrippen via smartsearch overzichten worden gemaakt die dan vervolgens eenvoudig kunnen worden geëxporteerd. Uiteraard kan iemand buiten de Kennisbank om ook zelf een lijst aanleggen met begrippen die gekoppeld zijn en die als input gebruikten voor software.

Hoe een label toevoegen?[bewerken]

Stap 1 is om te bepalen of het gewenste label al bestaat. Het overzicht van beschikbare labels staat in Categorie:Afnemer.

Bestaat een label nog niet, moet het worden aangemaakt. Volgt hiertoe het Stappenplan aanmaken label.

Als het label bestaat dan kun je dit label aan een begrip toevoegen. Open het bewerkingsscherm. Ga naar het veld "is bron voor" en vul daar het label in. Tijdens het invullen zie je het label verschijnen en selecteer dat dan. Vervolgens sla je je bewerking op. Het label wordt dan als een link zichtbaar bij het begrip. Onderaan komt dan ook de link naar het labelcategorie. Elk van de links leidt naar een overzicht van begrippen met ditzelfde label.